Välkommen till “Gasa och bromsa”

Livestreamen 2020-04-28 sändes mellan kl. 14:00 – 15:30.

Gasa eller bromsa – det är i uppförsbackarna det händer!

I livestreamen nedan ställde vi saker på sin spets gällande vad som, gjorts, vad man gör och framförallt vad man kan göra utifrån det läge som nu råder.

Men vad händer sen…

Med oss i den tunga panelen har vi bland annat det stora nöjet att presentera föreläsaren, trendspanaren och ikonen Göran Adlén som ger oss sin input. Vi börjar med en kortare föreläsning under temat:

”Gasa eller bromsa – det är i uppförsbackarna det händer”

Har du tänkt på en sak? Det är när det är som det är tuffast det finns störst möjligheter. Det är inte en slump att nästan alla cykellopp och skidlopp avgörs i backarna. Någon sticker. Någon vågar. Någon lyckas bemästra mjölksyran. Nu är det tuffa tider. Fruktansvärt tufft.

Men vi vet också att det aldrig går att spara på krafterna i en uppförsbacke.

Det går heller aldrig att spara sig ur en kris.
För när det väl är lågkonjunktur det är då du har chansen.

Det är då du ska investera. Det är då du ska satsa på marknadsföring. Det är då du har chans att rekrytera den personal som du vill ha. Det är då du ska sluta prata om kostnadsoptimering utan om intäktsmaximering istället.

Varför? För allt vänder igen, och det kommer det att göra även den här gången, och då får du så mycket större utväxling av dina insatser. Det är nu du har chansen. För vad brukar komma efter en brant uppförsbacke? En skön lång utförsbacke där du bara kan glida ifrån dina konkurrenter.

Så gör som en anka. Håll dig lugn på ytan och paddla utav helvete därunder”. För tuffa tider varar inte för evigt, men tuffa och modiga personer och företag gör. Och tänk på att framtiden beror på vad du gör idag, men du hittar alla svaren i historien.

 

Paneldebatt

Vi avslutade denna livestream med en paneldebatt på temat, där vi bjudit in ytterligare två tunga representanter.

Anna SmedebyAnna Smedeby , biträdande chef för EU-organet European School of Administration, Bryssel

Anna har lång arbetslivserfarenhet inom EUs institutioner, framför allt inom HR området med fokus på L&D (Learning & Development) Där har hon arbetat med strategisk kompetensutveckling för EU-tjänstemän, ledningsutveckling för ledande befattningshavare samt även målgruppen kvinnor i ledande befattningar. Fokus har hela tiden varit på innovation och learning design inom området L&D.

Leif WallerLeif Waller, Head of Learning & Development, KPMG

Leif har stor erfarenhet av internationellt utvecklingsarbete inom L&D, med fokus på finansiella tjänster och den internationella utvecklingsindustrin. Hans erfarenheter sträcker sig allt från affärsutveckling, program- och projektledning, utbildningsprogramdesign, implementering och ledning, utvecklingsprogramdesign, implementering och hantering inom, Enterprise Risk Management, Retail & Private Banking, Financial Risk Management, Coaching and Mentoring.

Teknisk information

  • För att delta i chatten, välj “Chat as guest” och skriv in ditt namn.
  • Webbinariet kräver senaste versionen av webbläsaren Google Chrome, Safari eller Firefox. Om man använder andra eller ouppdaterade webbläsare krävs i de flesta fall Adobe Flash. För att testa om du har Adobe Flash aktiverat i din webbläsare gå in här: https://helpx.adobe.com/flash-player.html